Zoveel mensen zoveel smaken, daarom hebben we diverse aardappelrassen in ons assortiment. De rassen die we telen zijn authentieke rassen die goed gedijen op de gronden op Frieswijk.

Bildtstar

De Bildtstar een echte alleskunner! Het ras kenmerkt zich door de ronde vorm en rode kleur. Het ras is bijna het hele jaar leverbaar en is erg geschikt om te koken en bakken, maar bijvoorbeeld ook uit de oven of om er friet van te maken.

Donald

De Donald aardappel is een vroeg ras, Door zijn vastkokendheid zijn ze naast koken ook geschikt om friet van te maken. Later in het seizoen worden ze kruimiger en zijn ze ook geschikt voor puree.

Parel

De Parel is een heerlijke middelvroege aardappel die in 1952 is ontstaan uit een kruising met de Eigenheimer. Het ras is een van de beroemdste vroege aardappel in de regio. Onze zandgrond is bij uitstek geschikt voor de Parel en geeft haar de kenmerkende smaak en structuur.

Agria

De Agria is een aardappelras speciaal voor friet ten behoeve van de horeca of om thuis heerlijke verse friet van te bakken. Agria is een kruimige aardappel, dus ook perfect voor de puree of stamppot.

Anais

De Anais Aardappel is een hele vroege aardappel, we starten bij de nieuwe oogst met dit ras. De Anais is een mooie langwerpige gele aardappel en is geschikt om te koken.

Benieuwd waar u onze aardappelen kan kopen?