Zoveel mensen zoveel smaken, daarom hebben we diverse aardappelrassen in ons assortiment. De rassen die we telen zijn authentieke rassen die goed gedijen op de gronden op Frieswijk.

Bildtstar

De Bildtstar een echte alleskunner! Het ras kenmerkt zich door de ronde vorm en rode kleur. Het ras is bijna het hele jaar leverbaar en is erg geschikt om te koken en bakken, maar bijvoorbeeld ook uit de oven of om er friet van te maken.

Donald

De Donald aardappel is een vroeg ras, De Donald is niet het bekendste ras, maar wel een hele lekkere aardappel!

Parel

De Parel is een heerlijke middelvroege aardappel die in 1952 is ontstaan uit een kruising met de Eigenheimer. Het ras is een van de beroemdste vroege aardappel in de regio. Onze zandgrond is bij uitstek geschikt voor de Parel en geeft haar de kenmerkende smaak en structuur.

Frietaardappels

Ook voor het maken van de lekkerste patat hebben we de beste aardappelrassen. De grote aardappelen zijn geselecteerd om de mooiste en lekkerste frietjes van te maken. Deze aardappels zijn in kleine porties te verkrijgen om zelf patat van te bakken. Ook leveren we deze aardappels aan horeca en snackzaken in de regio.  

Roseval

De Roseval is van origine een Franse aardappel en is een van de bekendste culinaire aardappelrassen. De aardappel kenmerkt zich door de lang ovale vorm en diep rode kleur, ook van binnen is de aardappel soms iets rood. De aardappel is vastkokend. Er zijn heerlijke gerechten te bereiden met de Roseval, en het kan heel simpel zijn: in partjes in de oven (met schil) is super lekker!

Connect

De Connect aardappel is een robuuste aardappel, de aardappel is namelijk veel minder vatbaar voor de gevreesde aardappelziekte Phytophthora. We beschermen alle aardappelen tegen deze ziekte, maar door de goede resistentie hebben we voor dit ras maar een hele kleine hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen hoeven te gebruiken. Doordat we (in tegenstelling tot Biologisch) de aardappel wel kunnen beschermen als dat nodig is zijn we in staat om de optimale opbrengst te behalen (gelijk aan gangbare aardappelen) hierdoor is de prijs van onze Connect aardappel niet hoger. De Connect is een kruimige aardappel, geschikt om te koken, puree en stamppotten.

Frieslander

Frieslander is een mooie ovaal vormige aardappel, en hij is vroeg! We starten naast Donald het eerst met Frieslander met de nieuwe oogst. Maar ook later in het seizoen blijft dit een mooie veelzijdige aardappel.

Benieuwd waar u onze aardappelen kan kopen?